Den unga entreprenören: viktigt att lära sig konsten tidigt

avCasper Aaronsson

Den unga entreprenören: viktigt att lära sig konsten tidigt

Få nackdelar kommer med kunskapen om hur det är, och hur man går till väga för att agera entreprenör. Att känna till vad som krävs, och veta vad det innebär är viktigt inte bara för att kunna lyckas som entreprenör men för att uppskatta den kapacitet som krävs för att lyckas som en.

Att lära barn agera entreprenör är extremt viktigt för deras framtid då det inte bara innebär erfarenhet inom affärer och handel utan även erfarenhet om hur man går till väga för att kapitalisera på ens egna förmågor.

Ponera att man ska köpa en ny bil. Är man medveten om hur entreprenören, som önskar tjäna pengar genom att göra folk nöjda, tänker, så är sannolikheten mycket större att man får ut det mesta av sitt bilköp. Säljaren önskar självklart inte göra dig missnöjd—utan denne önskar göra dig nöjd men samtidigt sälja en så dyr bil som möjligt. Känn till detta—känn även till deras knep och hur de går till väga för att sälja dig bilen—var medveten om dessa och gör de till din fördel. Är man medveten om hur bilhandlaren agerar och tänker så är det väldigt enkelt att få ut det mesta av sitt bilköp.

Att lära sig tänka som en entreprenör och agera som en entreprenör innebär alltså framgång senare i livet på alla möjliga vis. Av den anledningen är det extremt viktigt att lära sig hur saker går till redan från en ung ålder.

Hur kan man lära barn agera entreprenör?

Välkomna till tipset som är kaffekassan. Bjud barnen på en resa eller en härlig utflykt—förutsatt att klasskassan har råd med denna. Informera klassen om att—ju mer pengar det finns i kassan—ju lyxigare kan de göra utflykten. Presentera barnen därefter med en utmaning—sälja kaffe för att tjäna pengar till klassen? Sälja kakor? Polkagrisar, trisslotter? Låt barnen komma med tips och engagera dem i hela processen. När allting är färdigplanerat och redo att börja så är det bara att sätta igång! Låt barnen springa fritt och sälja sina kakor och polkagrisar under fritiden.

Informera dem om att det i slutändan kommer att finnas en topplista på de 5 som sålt bäst för att lite ytterligare motivera de ettrigaste barnen och låt de därefter lära sig vad som krävs för att få sålt på sina produkter.

Somliga kommer knacka dörr. Andra kommer att öppna ett s.k lemonstand där de möjligtvis säljer kaffe eller annat gott.

Vissa kommer ta den enkla rutten och sälja till familjemedlemmar.

Det som samtliga metoder har gemensamt är att de lär barnen sälja. De lär barn konsten att tjäna pengar och de lär barn engagera sig och bygga en kassa som de därefter kan avnjuta. De kommer bygga kassan, inte genom svindleri, utan genom att förse folk i deras närhet med en produkt, eller en godbit, som folket gillar.

Dessa lärdomar tar barn därefter med sig livet ut. De hjälper dem på alla möjliga sätt senare i livet och är en oerhört lärorik hemläxa som de villigt gör på fritiden och samtidigt får oerhört mycket ut av.

Om författaren

Casper Aaronsson administrator